Contact

Educatie

Moet je een spreekbeurt geven of wil je een bezoek brengen aan het Afvalbrengstation? Welke associaties heb je bij het zien van de gele ACV wagens? Weet jij waar het afval naartoe gaat en wat er daarna mee gebeurt? Vind je afval vooral vies of zie je ook in dat afval heel waardevol is? ACV helpt je graag verder!

Op bezoek bij ACV
Kom kennismaken met de afvalwereld en ga samen met de klas een kijkje nemen bij ACV. Na een korte, leerzame presentatie over ACV en afval maken we een ronde over het Afvalbrengstation (dat kan zowel in Ede, Veenendaal, Renkum of Wageningen). Aansluitend bezoeken we het Restore Kringloopbrengpunt. Uiteraard bekijken we de gele vuilniswagen van dichtbij. De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur.

Vrachtwagen op het schoolplein?
Onze chauffeurs komen graag langs met hun gele vrachtwagen! Ze vertellen wat over hun dagelijkse werk en natuurlijk kun je achterop de treeplank staan.

Strooiauto op het schoolplein?
In het winterseizoen verzorgen wij op afspraak een gastles over gladheid in uw klas. De les bestaat uit een presentatie inclusief filmpjes en het met eigen ogen bekijken van een strooiauto.

Zwerfvuil: weg ermee!
Organiseer in de klas een zwerfvuil les en ruim daarna het zwerfvuil op in de omgeving van de school! Wij nemen daarna graag de vuilniszakken in ontvangst. Via Nederland Schoon is het mogelijk om materiaal voor een zwerfvuilactie te bestellen, net zoals een echte gamebus voor op het schoolplein. We regelen het allemaal graag voor u!

Meer weten, bestellen of een afspraak maken?
Neem voor meer informatie en het maken van een afspraak contact op met de Afdeling Communicatie via 0318 - 754 680 of via communicatie@acv-groep.nl.

Tip: Bezoek de educatieve website over afval: www.doemeermetafval.nl

Of speel het educatieve kringloopspel (met handleiding voor leerkrachten!)